Google Analytics 4 (GA4) Felhasználó/Ügynökség hozzáadása

Szeretnénk megkönnyíteni az ügyfeleinknek, hogy a 100%-ban szükséges Google Analytics 4 (GA4) hozzáférést, könnyen be tudják állítani ügynökségünk részére. Kezdetben a legtöbb esetben a „Adminisztrátor” jogosultság megfelelő szintű számunkra, ám egyes esetekben szükség lehet a felhasználók kezelése opcióra is. A Google Analytics 4 szolgáltatás a következő hivatkozáson keresztül érhető el: https://analytics.google.com/analytics/web Amennyiben több Gmail fiókkal is be vagyunk jelentkezve, fontos hogy azt a Gmail fiókot válasszuk ki, amelyhez regisztrálva van a weboldalunk GA4-es fiókja. 

Miről is lesz szó pontosan?

Google Analytics 4 (GA4) felületén a felhasználók hozzáadása

1. A főoldalon kattintson az „Adminisztrálás” menüpontra.

2. A jobb oldali oszlopban kattintson a „Tulajdonhoz való hozzáférés kezelése” menüpontra. Amennyiben ez a menüpont nem aktív akkor nincs jogosultsága felhasználókat kezelni az Ön hozzáférésével.

google-analytics-4-felhasznalokezeles-kep1

3. Ezt követően kattintson a jobb felső sarokban a kék körben lévő + ikonra.

4. Közvetlenül utána a „Felhasználók hozzáadása” menüpontra.

google-analytics-4-felhasznalo-hozzadas-kep2

5. Az email címek mezőbe kérem adja meg az iroda@hirdetespartner.hu és a webanalitika@hirdetespartner.hu e-mail címeket. 

6. A “Közvetlen szerepkörök és adatokra vonatkozó korlátozások” részben a “Adminisztrátor” jogosultsági szintre van szükségünk. A kezdeti beállítások elvégzését követően, a hozzáférési szint visszavehető „Marketingszakember” szintre.

7. Legvégül a jobb felső sarokban a “Hozzáadás” gomb segítségével fejezhetjük be a folyamatot. Szuper készen is vagyunk 🙂 Köszönjük!

google-analytics-4-jogosultsag-beallitas-kep3